Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Moszczenica
(1)
Wypożyczalnia Srock
(3)
Autor
Bohdanowska Karolina
(2)
Książkiewicz Janina
(2)
Wasilewska Maria
(2)
Chmielewski Heliodor (1911-1981)
(1)
Kolstrung E
(1)
Lipińska-Raczek Krystyna
(1)
Ogórek M
(1)
Rok wydania
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(3)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły zawodowe
(2)
Klasa 1.
(1)
Klasa 2.
(1)
Temat
Kucharstwo
(2)
Higiena
(1)
Jednostki miar
(1)
Kobieta
(1)
Niemowlę
(1)
Przysposobienie do życia w rodzinie
(1)
Temat: czas
1901-2000
(3)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
W książce podane są szczegółowe wiadomości z zakresu obróbki warzyw , owoców i grzybów oraz sporządzania potraw z kasz, mąki i mleka, a także sposoby sporządzania zup i sosów oraz praktyczne wskazówki dotyczące wypieku ciasta kruchego i półkruchego, biszkoptowego, ptysiowego i drożdżowego. W książce omówiono również zjawiska zachodzące w technice kulinarnej oraz właściwości i zastosowanie tłuszczów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Srock
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce podane są szczegółowe wiadomości z zakresu sporządzania przetworów warzywno-owocowych oraz potraw z warzyw, grzybów, mięsa i podrobów, a także potraw półmięsnych. Ponadto książka zaznajamia z wyrobem ciast francuskich, półfrancuskich, deserów, galaretek i lodów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Srock
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Srock
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 0 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce podano podstawowe zasady higieny kobiety i pielęgnacji niemowląt, ze szczególnym uwzględnieniem problemów seksualnych dojrzewającej młodzieży, etyki życia małżeńskiego, macierzyństwa i ojcostwa, higieny ciąży, karmienia i pielęgnacji noworodka, żywienia dzieci, warunków prawidłowego rozwoju dziecka wraz z rolą rodziny w wychowaniu dziecka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Moszczenica
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej